Het verslag

Vrijdag 29 november 2013

 

Vanochtend met frisse moed na een ruim 8 uur durende nachtrust om 08.0 uur in de auto gestapt, er lag een beetje sneeuw, hadden 600 km te gaan,  dus alle tijd. Weg een beetje zoals in Frankrijk, maar goed te rijden, hebben wel een paar vreselijke aanrijdingen gezien, waaronder die Lada, die onder een vrachtwagen is geschoven, mensen dood, had die voetjes niet overeind hoeven te zien staan want dat kon je wel vermoeden, nog een vreselijke aanrijding maar zonder al te erg letsel denk ik.  Wij rijden in een gang van ca 60 km/p/u  Hebben het er nog over dat deze brede banden, de "weg" niet gaan zoeken, ik zet nog een 2e kopje koffie, tja het is inmiddels 10.45 uur en bam, Not raakt een sneeuw randje, en/of een spoor , auto in de slip op een 2 baans weg, toevallig vlak bij een kruising, geen auto's op kruisende weg, krijgt auto weer recht, komen in "onze" berm helft terecht, helaas, 2 meter te ver, anders hadden we de auto in het grasveld kunnen parkeren, nu komen we op z'n kop in de greppel terecht en hebben een ruime 180 gemaakt.
 
Ging allemaal in slow motion, Not zat aan de lage kant in de riemen, dus in de greppel maar lag op zijn zij, ik aan de hoge kant, dus bijna op z'n kop. Het eerste wat we vroegen, "ben jij oke" we antwoorden allebei, weliswaar een beetje dizzy denk ik, Ik zat bekneld in de gordel en airbag, Not kon gordel makkelijk los maken, 2 vrachtwagen chauffeurs hebben de deur voor Not opengemaakt, en hem er uit getrokken. Ik had de tegenwoordigheid van geest om de life hammer te pakken maar zat helemaal vast. kon me echt niet meer orienteren, wist dat Not over me heen is gestapt, gekropen, (blauwe plekken zie ik morgen of straks wel) en Not riep kan je riem los maken, ik zei: heb life hammer. waar ben ik en waar moet ik eruit??
Heb zelf riem los kunnen maken, toen viel ik naar de lage kant, over midden console en kopjes koffie en thee heen, jammer van de biscuitjes, (haha) en zag toen boven mij een deur of raam open staan en Not en 2 chauffeurs hebben mij eruit getrokken, hoop niet dat ik al te veel van het leer of lak beschadigd heb.
 
we keken elkaar aan, en dan besef je dat je door het oog van de naald bent gekropen.
 
Gordel en airbag hebben ons gered.
 
Vervolgens komt de politie, Not en ik afzonderlijk een uur in de auto om PV op te maken, handig met alleen een boekje Russiche op Reis, veel formulieren, uiteindelijk kwam er een 2 politie auto met een tolk, maar ja toen moest Not nog allerlei zelfde verhalen vertellen, in 6 verschillende formulieren opgemaakt.Geen kopietjes.
Daarna zou de truck besteld worden, (na 2 uur wachten dus), tja en die was te klein, had geprobeerd uit te leggen "Grooooooote truck" maar ja van 1 van de polimannen was zijn samsung spelletje  ook wel interessant.
Ruim 2 uur staan te wachten op de eigenlijke truck die ons terug zou brengen. Het was of 500 km verder of 150 km terug. Voor het laatste gekozen, hele dag niet gegeten of gedronken (koffie van 10.45 staat nog in de auto in de thermos)
 
Bij het hotel aangekomen de nodige bureaucratie waar me mee hebben kunnen leven, maar op dit moment valt dit wat verkeerd. Mochten niet voor de deur bagage lossen, geen binnendoor gang vanaf achterzijde van hotel naar P. Iedereen geiiriteerd. kortom heb tegen beveiliger gezegd dat ie even beter weg kan lopen, houdt niet de deur voor Not open, terwijl hij met 3 koffers, etc etc etc binnen komt, want ja mijn raam staat open, er zit geen raam meer in. De meneer van de parking wilde eerst geld zien alvorens wij daar auto konden lossen.  Allemaal bureaucratie waar we al 10 dagen mee te maken hebben maar op dit moment niet uitkomt.
 
Conclusie: je leest ik heb de humor er soms weer een beetje in, We hebben alleen nog maar een "fotootje van het autotje".  Met ons gaat het goed.
Mijn Challenge is, moet alleen nog Not zien te  overtuigen, is proberen om met onze gids door China, evenals Laos, Vietnam te rijden, desnoods auto huren met lokale gids, tot in Thailand, daar mogen wij weer vrij rijden. en desnoods vanaf ergens in Thailand of Maleisie te vliegen naar Singapore.
 
 
 
xxx
 
 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

marcelle | Antwoord 12.12.2013 16.31

jullie zijn nu in Beijing, gaat de reis dan weer door met een andere auto??
Kon ik niet achter komen. ieder geval weer veel succes en hopelijk geen ongelukken

Bart | Antwoord 02.12.2013 11.04

Nou jongens zo weer nieuw levensverhaal voor het grote boek. Goed dat het bij blauwe plekken is gebleven. Masseren is remedie. Bart Jolijn

Bas | Antwoord 30.11.2013 17.55

Fijn om jullie eigen verhaal hier nog te lezen. En supertof dat jullie aan het proberen zijn om toch weer aan te haken. Veel succes, Bas en Rob

Lex | Antwoord 30.11.2013 02.00

Holy cow. Jullie auto was echt jullie huis voor onderweg. Dat wordt een moeilijke keuze, doorreizen of oud & nieuw hier?

Dick | Antwoord 29.11.2013 16.10

Jeetje wat een verhaal ... Blij dat jullie er ongeschonden vanaf zijn gekomen. Wat een schrik. Liefs

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

03.10 | 21:54

Inmiddels 4e zo te zien, zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Liefs, Bouke en Marjan

...
30.09 | 23:49

Dat zou wel eens het eerste ritje op het circuit geweest kunnen zijn voor deze Triump. Niet aardig dat ze haar deuren niet dicht houdt. Veel succes verder liefs

...
29.09 | 11:10

Dag jongelui,
De kop is eraf en wij begrijpen dat jullie 4e zijn geworden in de categorie.
Wij wensen jullie heel veel rijplezier, lieve groet Bouke en Marjan

...
26.05 | 02:12

Dat is nou geinig, ik kom per ongeluk op een rally site, en wie zie ik...
Heel veel plezier tijdens jullie reis, jullie zien eruit als een superteam.

...
Je vindt deze pagina leuk