Het verslag

Maandag 2 december 2013

Lieve vrienden en volgers van deze website,

Als eerste hartelijk dank voor al jullie lieve berichtjes, commentaren, sms-jes die we hebben ontvangen na onze onfortuinlijke uitval vorige week donderdag in Rusland. Leuk om te lezen dat jullie zo met ons meeleven.

Hoe zijn we de vorige dagen doorgekomen? vrijdag de dag na ons ongeluk, hebben we eerst maar eens goed uitgeslapen en zijn we de auto gaan opruimen, voor zover het gaat natuurlijk, hebben een Ford dealer gevonden waar de auto kan staan tot dat deze op transport wordt gesteld naar Nederland. Daar zelf naartoe gereden, de temperatuur viel gelukkig mee, want met open ramen rijden is niet echt prettig.De irritatie in het hotel loopt hoog op, dus maar een ander hotel in de stad Tyumen opgezocht. Wat een verademing, dat deze dames (Oksana en Anna van het Eurasia Hotel, zie foto) bij de receptie goed Engels spreken en met ons mee kunnen denken.

Veelvuldig contact met de organisatie, want de grote vraag is kunnen we op de 1 of andere manier verder of is het echt definitief einde oefening. 

In de middag kwam de uitslag, we kunnen verder, maar pas vanaf Beijing. Daar krijgen we toestemming om in een huurauto onze reis te vervolgen.

Aangezien we niet op tijd in Novosibirsk kunnen komen en ook niet in Mongolie met onze begeleider/gids mee kunnen rijden hebben we besloten om terug te gaan naar de Meije.  Om in Rusland te blijven wachten is geen optie.

Zaterdag eerst naar de Raptor om nog wat spullen op te halen, met name het roadbook en de kaarten, niet te vergeten onze hondjes als mascotte en ons dompelaartje daarna een nieuwe koffer gekocht om zoveel mogelijk spullen mee terug naar huis te nemen. Ondertussen is onze vlucht naar Nederland geboekt voor zondag. 

De luchthaven van Tyumen, was echt een belevenis, alles in het Russisch, niemand die Engels spreekt. Tja waar moet je dan naartoe, maar gelukkig met handen en voeten kom je een heel eind. Een 3 uur durende vlucht naar Moskou, 4 uur overstaptijd, en dan het laatste stukje van ruim 3 uur. Toen stonden we weer op Schiphol, met 87 kg bagage. Gilles kwam ons ophalen en thuis in de Meije waren Indra en MIchel hun bed uitgekomen om ons hartelijk te verwelkomen.

Nu rest ons het geregel met de verzekering, een hoop wasgoed, koffers uitpakken en her-organiseren voor ons vertrek begin volgende week naar Beijing. "Gelukkig" kunnen we dan het thermo-ondergoed en dikke winterkleding thuis laten want vandaar gaan we alleen maar naar het zuiden dus de warmte tegemoet.

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

03.10 | 21:54

Inmiddels 4e zo te zien, zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Liefs, Bouke en Marjan

...
30.09 | 23:49

Dat zou wel eens het eerste ritje op het circuit geweest kunnen zijn voor deze Triump. Niet aardig dat ze haar deuren niet dicht houdt. Veel succes verder liefs

...
29.09 | 11:10

Dag jongelui,
De kop is eraf en wij begrijpen dat jullie 4e zijn geworden in de categorie.
Wij wensen jullie heel veel rijplezier, lieve groet Bouke en Marjan

...
26.05 | 02:12

Dat is nou geinig, ik kom per ongeluk op een rally site, en wie zie ik...
Heel veel plezier tijdens jullie reis, jullie zien eruit als een superteam.

...
Je vindt deze pagina leuk