Het verslag

Vrijdag 13 december 2013

Onze laatste dag in Beijing, beetje rare dag want we moeten in het hotel blijven in afwachting van onze auto. Dus lekker uitgeslapen en een beetje geklungeld. Wat valt mij op in Beijing t.o.v. de laatste keer dat wij hier waren in augustus 2008 tijdens de OS.

De straten zijn schoon, het verkeer is redelijk gedisciplineerd maar op het zebrapad ben je als voetganger nog steeds niet veilig, iedereen rijdt gewoon door ook de politie.  Je wordt nog steeds aangeklampt door "studenten" die zich aanbieden om koffie of thee met je te gaan drinken om hun Engels te verbeteren, waar ze je mee naar toe nemen geen flauw idee maar dat een kop koffie of thee 100 € kan kosten is niet ongebruikelijk. Ook zijn de galerie proppers nog steeds actief. Op het moment dat je bedankt en zegt dat je zelf een "Chinese gallerie " in Amsterdam hebt staan ze je stom verbaasd aan te kijken. Gisteren is de ploeg ook gearriveerd en heb inmiddels al de nodige verhalen van Mongolie gehoord, nogmaals jammer dat we er niet bij waren.

Inmiddels is de auto gearriveerd, een zwarte Toyota, waar wij de komende weken in zullen rijden, het is en blijft bijzonder dat wij als Europeaan hier een auto mogen huren/rijden. 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

03.10 | 21:54

Inmiddels 4e zo te zien, zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Liefs, Bouke en Marjan

...
30.09 | 23:49

Dat zou wel eens het eerste ritje op het circuit geweest kunnen zijn voor deze Triump. Niet aardig dat ze haar deuren niet dicht houdt. Veel succes verder liefs

...
29.09 | 11:10

Dag jongelui,
De kop is eraf en wij begrijpen dat jullie 4e zijn geworden in de categorie.
Wij wensen jullie heel veel rijplezier, lieve groet Bouke en Marjan

...
26.05 | 02:12

Dat is nou geinig, ik kom per ongeluk op een rally site, en wie zie ik...
Heel veel plezier tijdens jullie reis, jullie zien eruit als een superteam.

...
Je vindt deze pagina leuk