Standaard pagina

Woensdag 7 mei 2014

Time flies if you are having fun. En dat hebben we. Wat een ontzettend mooie tocht hebben we de afgelopen dagen gereden.  Jersey was gewoon schitterend. Maar het wachten om aan boord te gaan van de Ferry en de ontscheping is erg vermoeiend. De regelmatigheids etappe op Jersey hebben we niet al te best gedaan, zijn toch weer een paar plaatsen gezakt.  Zaten een paar instinkers in, tja en dan loop je straf op.  Gisteren op Guernsey was er wel een domper, kort na de start werd een schitterende lancia aurelia geraakt, veel schade en op de ambulance naar huis. De deelnemers hebben gelukkig niets en op het parkeerterrein bij de boot begeeft de startmotor van onze rally vrienden Bas en Gabrielle het. Zie op het eiland maar eens een startmotor te krijgen voor een oude Ford Mustang.  Mochten niet gesleept worden op- en af de boot en de Lancia stond op de ambulance dus werden wij uitgezwaaid en bleven Bas en Gabrielle achter in de hoop dat zij vandaag aan kunnen sluiten. 

Bij aankomst in het hotel wachtte ons een andere verrassing. Zij wisten niet van onze komst.  Kamers niet klaar gelukkig wel beschikbaar. Niet genoeg eten in huis.  Kok direct boodschappen gaan doen. Wat zou dan een drankje een hoop hebben goedgemaakt....... Maar niets van dat allen, daar staan dan 60 man in de lobby. Wat te doen.......  Uiteindelijk werd er aan alle kanten geïmproviseerd en hebben de deelnemende dames maar geholpen met tafel dekken, glazen uitdelen, helaas was er te weinig wijn geregeld door de organisatie. 10 flessen wit en 10 flessen rood voor een groep van 60 .  Is dus precies 2 glaasjes de man voor een diner dat ruim 2 uur duurt.............. Al met al werd het toch wel een leuke avond. Over de kamers zullen we het maar niet hebben. Bij het opendoen van de deur stuitert de deur tegen de rand van het bed, eerst de deur dicht alvorens om het bed te kunnen lopen.  Badkamer?  Ja inderdaad een veredelde kledingkast zou ik het noemen.

vandaag een tocht van ca 210 km van Weymouth naar Arundel. Door het mooie National Park "New Forest" waar het wemelt van de wilde paarden.  Echt schitterend. 

Logeren vandaag in het Hilton, stelt niet heel erg veel voor.  Typische Engelse  inrichting, geen lift, typische voor de "Engelse chic". Ben benieuwd naar de uitslag van de etappe van vandaag.  Heb goede hoop dat we weer redelijk gepresteerd hebben. 

 

Daarover morgen meer.

 

 

Zaterdag 3 mei 2014

Vandaag mooie maar lange tocht dwars door Normandië. Van Dieppe naar St Malo. Gisteren stonden we op de 12e plek. Vandaag zo goed gedaan , winnaar van de dag. Slechts 5 punten opgelopen tijdens de regularity. Geklommen naar de 6e plek. Nu proberen vast te houden of te klimmen. ;-)

Het hotel??? ja het ligt mooi aan zee, maar wij hebben de zolder kamer met opzicht op de andere daken, het eten hebben ze uitbesteed aan een catering bedrijf........ gelukig hebben we vanmiddag heerlijk zitten lunchen met rognons de veau, want wat we vanavond voorgeschoteld kregen was echt niet...........

Maar daardoor is er wel weer een nieuw soort van saamhorigheid ontstaan, en met ons resultaat van de dag, tellen we, in de kleine Mini mee.....

Al met al, leuk, gezellig, en de sfeer in de Mini is GOED.

Morgen overdag maar stadje verkennen,het aquarium bezoeken en lunchen met een plateau fruits des mers,  wat de Ferry tijden zijn veranderd, we vertrekken pas om 18.00 uur naar Jersey.

Later meer..........

 

p.s. nog geen tijd gehad om foto's te nemen of bij te voegen. komt later.  Blijf het volgen....

 

Vrijdag 2 mei 2014

Zo de 1e etappe zit erop.  Gisteren verzameld in Oostende. Zal ooit een mooi hotel geweest zijn waar wij logeerde, echter vergane glorie en de tand des tijds niet helemaal weerstaan. Bar bezetting was niet berekend op zo'n grote groep. Rekening mocht niet op de kamer gezet worden, iedereen eerst vooraf betalen alvorens je je drankje kreeg. Dus ietwat chaotisch.

Vanochtend rond 0900 uur gestart voor een schitterende tocht van zo'n 280 km van Oostende naar Dieppe. Mini doet het prima en de inzittenden ook. Benieuwd naar de uitslag vanavond.

Nu dus in het Mercure Hotel, direct aan zee, veel wind, mager zonnetje, hoge schuimkoppen, maar ja het is wel Frankrijk, de bar gaat pas om 18.00 uur open..

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

03.10 | 21:54

Inmiddels 4e zo te zien, zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Liefs, Bouke en Marjan

...
30.09 | 23:49

Dat zou wel eens het eerste ritje op het circuit geweest kunnen zijn voor deze Triump. Niet aardig dat ze haar deuren niet dicht houdt. Veel succes verder liefs

...
29.09 | 11:10

Dag jongelui,
De kop is eraf en wij begrijpen dat jullie 4e zijn geworden in de categorie.
Wij wensen jullie heel veel rijplezier, lieve groet Bouke en Marjan

...
26.05 | 02:12

Dat is nou geinig, ik kom per ongeluk op een rally site, en wie zie ik...
Heel veel plezier tijdens jullie reis, jullie zien eruit als een superteam.

...
Je vindt deze pagina leuk